Ugrás a tartalomra

Dr Balint Pastor: Policija čini konkretne korake vezano za migrante

2020.11.30
17:12
Forrás
Pannon RTV
Predsednik skupštine Grada Subotice održao je konferenciju za štampu na kojoj je bilo reči o asfaltiranju ulica, kanalizacionoj mreži, Y kraku, razvoju javnih preduzeća, zborovima građana i drugim temama.

Skupština Grada Subotice osvrnula se na proteklih prvih 100 dana vršenja dužnosti od konstituisanja, predsednik skupštine doktor pravnih nauka Balint Pastor je održao konferenciju za štampu na kojoj se osvrnuo na niz aktuelnih tema počev od migrantske krize pa do postavljanja spomenika bivšem gradonačelniku Subotice doktoru pravnih nauka Karolju Birou, za čijeg mandata je građena Gradska kuća.

Dr Balint Pastor je izjavio da je uprkos teškoćama koje je prouzrokovala epidemija korona virusa sačuvano funkcionisanje grada, nadalje je naglasio da je završena izgradnja parkirališta u Čantaviru te asfaltiranje ulice akademika Borisa Kidriča na Hajdukovu.

Saobraćaj je poboljšan asfaltiranjem 3500 metara u mesnim zajednicama Hajdukovo, Kelebija, Čantavir i Novo Selo, a do početka zime će se popraviti još 1450 metara. Iz republičkih izvora se grade nadvožnjaci na Y kraku, a obnova železničke pruge Subotica-Senta je završena. Na konferenciji za štampu je bilo reči i o širenju kanalizacione i gasne mreže, te sporazumu o sa policijom i žandarmerijom o odvoženju migranata iz Subotice.

"Tačno znam da se ti ljudi, to jest da se deo njih vraća, ali je ogroman napredak da se državno rukovodsvo suočava sa ovim problemom, i da u cilju bezbednosti građana policija čini konkretne korake. Ranije to nije bilo tako u ovolikoj meri" – kazao je predsednik lokalnog parlamenta Subotice.

Na konferenciji je rečeno i da lokalna samouprava sa novom vizijom i elanom vrši svoj posao, te da je Savez vojvođanskih Mađara u okviru akcije od vrata do vrata u 21 navratu bio u 30 mesnih zajednica i detektovao 400 problema, čije je rešavanje zadatak na prvom mestu. Naglašeno je da su zahvaljujući mađarskoj vladi brojne bolnice u Vojvodini dobile monitore za kontrolu stanja pacijenata, kao i respiratore.

dr Balint Pastor
policija
Subotica

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.