Ugrás a tartalomra

Najjači migracioni pritisak za poslednjih pet godina na granični pojas kod županije Čongrad - Čanad

2020.12.02
16:27
Forrás
Pannon RTV
Ovoliki priliv migranata nije registrovan od 2015. godine. U utorak je uhvaćeno 267 osoba u povredi graničnog prostora.

Gergelj Varkonji, referent za medije Glavne policijske kapetanije u županiji za MTI je rekao: policija ili vojska su u utorak u 68 slučajeva zaustavili pokušaje pojedinačne ili grupne povrede graničnog prostora u županiji Čongrad – Čanad, u blizini mađarsko-srpske granice. Na prostoru Segedina, Ašothaloma, Reske, Kubekhaze, Deske, Ujsentivana, Klarafalve i Morahaloma, kao i kod graničnog prelaza Reske na autoputu, za 24 časa zadržano je 267 osoba koje su povredile granični prostor. Većina njih je na teritoriju Mađarske stupila istočno od Tise.

U sredu u zoru ponovo su veće grupe ilegalno prešle zelenu granicu, nakon 2 časa grupa od 15, a nešto pre 5 časova grupa od 20 članova uhvaćene su u blizini Deske. Policija ih je sve vratila preko privremene ograde na granici.

Ove godine do sada su mađarske vlasti uhvatile blizu 37 hiljada lica u pokušaju povrede graničnog prostora, i zajedno sa njim i oko 400 trgovaca ljudima.

migrant
migracija
pritisak
granica

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.