Ugrás a tartalomra

Koronavirus Srbija: 57 preminulih, 6.903 novozaraženih

2020.12.05
16:01
Forrás
Pannon RTV
U odnosu na petak, manji je broj novozaraženih kao i preminulih usled posledica zaraze korona virusom, međutim, širom zemlje obavljeno je i manje testiranja.

Od 18.232 uzorka testiranja, kod 6.903 iskazan je pozitivan rezultat. Od posledica zaraze u poslednjih 24 časa preminulo je 57 pacijenata, i od početka epidemije do sada je preminula 1.891 osoba. Tako je zvanično stopa smrtnosti 0.88 odsto. Međutim, porastao je broj pacijenata koji su u teškom stanju, na respiratoru je 279 osoba. Preopterećenost zdravstvenog sistema pokazuje i podatak da je trenutno na bolničkom lečenju gotovo osam hiljada zaraženih.

U proteklom danu i dalje je najviše zaraženih u Beogradu, gde je registrovano 1.806 novih slučajeva, nadalje je po broju zaraženih Novi Sad, sa 454 slučaja, i sledi Kragujevac sa 271 zaraženom osobom. U Subotici je tokom jednog dana registrovano 118 novih slučajeva, a u Zrenjaninu 133.

korona
virus
Srbija
bolnica
novozaražen

Najnovije

15:27, Frissítve: 16:10

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.