Ugrás a tartalomra

Nema zastoja u radu obrazovnih ustanova u Kanjiži

2020.12.09
15:37
2020.12.09
17:25
Forrás
Pannon RTV
U opštini Kanjiža takođe postoje vaspitači i prosvetni radnici koji su zaraženi koronavirusom. U radu obrazovnih ustanova međutim, uprkos tome nema zastoja.

Od 30. novembra u Predškolskoj ustanovi „Naši biseri" u Kaniži dozvoljen je samo celodnevni boravak. Registrovano je ukupno 6 vaspitača zaraženih koronavirusom.

Ibolja Veselinov, direktorica, Predškolska ustanova „Naši biseri", Kanjiža: „Mnogo je lakše raditi ovako kada poludnevni boravak ne funkcioniše, pa možemo bolje raspodeliti svoje vaspitačice u vrtiću, jer je bilo puno njih koji su bili na bolovanju."

Za sada aktivnosti u vrtićima teku bez zastoja. Slična je situacija i sa obrazovanjem, nastava za učenike nižih razreda se odvija prema nastavnom planu i programu. Bilo je međutim roditelja koji su već na početku školske godine tražili da njihovo dete bude u onlajn nastavi.

Zoltan Sepeši, direktor, Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj", Kanjiža: „Na početku školske godine 16 porodica je tražilo da njihovo dete uči na daljinu, taj broj se menja, pa trenutno, s obzirom na to da su učenici viših razreda u nastavi na daljinu, u istoj nastavi ima i 13 učenika nižih razreda."

U Osnovnoj školi „Karas Karolina" u Horgošu za sada nisu, ali u Osnovnoj školi „Aranj Janoš" u Trešnjevcu jesu registrovali infekciju, i to kod dva prosvetna radnika. To naravno ne utiče na nastavu.

Kanjiža
obrazovanje
ustanova
škola
obdanište

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.