Ugrás a tartalomra

U Novom Kneževcu su posađene lipe, smrče, gorski javor i tuje

2020.12.11
13:13
2020.12.11
17:12
Forrás
Pannon RTV
Proteklih dana, u 9 naselja opštine Novi Kneževac, zasađeno je 429 sadnica. Akciju pošumljavanja organizovalo je Udruženje „Za bolji Novi Kneževac", u saradnji sa Javnim preduzećem „Vojvodinašume".

Predsednica Udruženja „Za bolji Novi Kneževac", kao organizatora, rekla je da je akcija planirana već duže vreme.

Rita Romhanji, predsednica Udruženja „Za bolji Novi Kneževac": „Sada smo dobili zeleno svetlo od Javnog preduzeća „Vojvodinašume", pa smo na teritoriji opštine Novi Kneževac oglasili, da se jave lokalne ustanove, mesne zajednice i nevladine organizacije, kako bi dobile sadnice."

Stručnjaci Javnog preduzeća „Vojvodinašume", obišli su mesta koja će biti pošumljena još u novembru, i tom prilikom su meštanima dali odgovarajuće smernice.

Robert Otot, zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu: „Nakon toga smo sa stručnjacima Javnog preduzeća „Vojvodinašume" obišli lokacije, i na njihov predlog smo sastavili vrste sadnica. Naravno, uzeli su u obzir stručne parametre o tome, koje su to vrste drveća, koje se dobro osećaju na tom području, uklapaju se u okruženje, u već postojeće drvorede."

Na prostoru banatske opštine zasađene su lipa, smrča, gorski javor i tuje.

Roland Kokai, direktor Javnog preduzeća „Vojvodinašume": „Sadnice nisu odabrane slučajno, već su ih birali šumarski inženjeri Javnog preduzeća „Vojvodinašume", a odgajane su u rasadnicima preduzeća, upravo za parkove i urbanu sredinu."

Sadnice je obezbedilo Javno preduzeće „Vojvodinašume", u vrednosti od oko 250 hiljada dinara.

Novi Kneževac
Javor
lipa
smrče
tuje
drveće
posađen
sadnica
pošumljavanje
akcija
Vojvodinašume

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.