Ugrás a tartalomra

Elvira Kovač: neće biti dvostrukog oporezivanja

2020.12.15
20:57
2020.12.19
15:57
Forrás
Pannon RTV
Ne treba na dva mesta da plaćaju porez prekogranični radnici ili državljani Srbije koji su zaposleni u zemljama zapadne Evrope – ovo je večeras potvrdio Siniša Mali na pitanje Elvire Kovač.

Povodom izmena zakona o poreskom sistemu u poslednje vreme pojavile su se i vesti da će prekogranični radnici morati dva puta da plaćaju porez, ali to su bile lažne vesti – rekla je za Panon RTV Elvira Kovač, potpredsednica Skupštine Srbije iz redova SVM-a.

„Zajedno sa kolegom Danijelom Đivanovićem želeli bi da to raščistimo. Od samog ministra finansija, od Ministarstva finansija ako želite, dobili smo zvaničan odgovor na ovo pitanje. Prvo da umirimo prekogranične radnike, ovde govorimo o više hiljada Mađara iz Vojvodine, neće biti dvostrukog oporezivanja. Ministar nam je izašao u susret i jasno rekao,  a nakon toga je i pitao da li to želimo u pismenoj formi, jer će onda to dati i napismeno i sam ministar je pokazao spremnost na saradnju i otvorenost. Čak je predložio i dalje konsultacije sa poreskom upravom, ali u svakom slučaju možemo da umirimo prekogranične radnike, odnosno one koji rade u inostranstvu."

Na zasedanju Skupštine Srbije je još jedan poslanik SVM takođe govorio o situaciji u kojoj se nalaze lica koja prelaze granicu da bi išli na posao. Daniel Đivanović je u svojoj izjavi za Pannon RTV objasnio da dvostruko oporezivanje sprečavaju ugovori sklopljeni sa evropskim državama.

"Dakle i sa Mađarskom, i sa svim evropskim državama, postoji zabrana duplog oporezivanja, to jest sporazum Srbije, koji kaže da se oporezivanje treba vršiti u zemlji u kojoj se ostvaruje prihod" - kazao je Đivanović.

Elvira Kovač
dvostruko oporezivanja
SVM

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.