Ugrás a tartalomra

Kamp ekološki svesnih umetnika u Bečeju

2020.12.23
21:19
Forrás
Pannon RTV
Iako je zajednički rad ovog puta izostao, svi zainteresovani oslikane zidne tanjire od recikliranog materijala mogu videti na izložbi u Spomen kući „Than".

Udruženje građana „Ekobečej" je peti put organizovalo kamp ekološki svesnih stvaralaca u Bečeju. Zidni tanjiri, ukrašeni narodnim motivima, ređaju se u izložbenoj sali u Bečeju. Radovi pripremljeni na recikliranim materijalima mogu se videti u Spomen kući „Than".

Viktor Molnar, predsednik Sekcije za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Društva intelektualaca „Braća Than": „Prirodni materijali, koji se mogu reciklirati imaju sve veću vrednost. Ovde mislim na papir, razne prirodne tkanine i, naravno, drvo. Ovaj koncept ekološke zaštite životne sredine i reciklaže pokušava da prenese civilna organizacija „Ekobečej"."

Zbog epidemiološke situacije, zajednički rad u Bečeju je ovoga puta izostao, ali su radovi stigli iz nekoliko vojvođanskih mesta, pa čak i iz Pečuja i Temišvara. Kamp ekološki svesnih stvaralaca po peti put je organizovalo Udruženje građana „Ekobečej" iz Bečeja. Zoltan Kiš, predsednik udruženja: „Broj zainteresovanih se svake godine povećavao i mi smo se uvek trudili da donesemo nešto zanimljivo, kako učesnicima ne bi bilo monotono. Ove godine je bilo predviđeno da stvaraoci naprave tanjire sa narodnim motivom, sa teritorije Vojvodine."

Izložba, organizovana uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, u duhu multikulturalizma, može se pogledati do 9. januara u Spomen kući „Than" u Bečeju.

Kamp
Bečej
Udruženje građana „Ekobečej"
Viktor Molnar
izložba
Zoltan Kiš

Najnovije

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.