Ugrás a tartalomra

SVM podržava izveštaj Evropske komisije o Srbiji za 2020.godinu

2020.12.28
20:24
2020.12.28
21:18
Forrás
Pannon RTV
Poslanička grupa Saveza vojvođanskih Mađara podržava izveštaj Evropske komisije o Srbiji za 2020. godinu - rekao je Akoš Ujhelji.

Prema rečima republičkog poslanika iz redova SVM-a, pristupanje zemlje EU je prioritet za Srbiju. Trenutna parlamentarna rasprava se ne odnosi samo na to pod kakvim uslovima se možemo pridružiti Uniji, već i na to kakvi trenutno uslovi vladaju u zemlji. Srbija je posvećena pridruživanju - objasnio je Akoš Ujhelji.

Akoš Ujhelji, poslanik Skupštine Srbije, SVM: „Šest država zapadnog Balkana svakako treba da budu primljene u Evropsku uniju, kako bi se povećao uticaj Unije u region. Suština pregovaračkog procesa nije samo u otvaranju poglavlja, napredak na putu ka članstvu u Evropskoj uniji se meri stepenom spremnosti preuzimanja obaveza, koje iz tog članstva proističu. Previm uspehom se može smatrati samo ispunjavanje neophodnih uslova za zatvaranje poglavlja, jer to znači da je Srbija zaista spremna da preuze sve svoje obaveze u punom kapacitetu."

SVM
Evropska komisija
izveštaj
izveštaj o Srbiji

Najnovije

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.