Ugrás a tartalomra

Stigla nam je 2021!

2021.01.01
14:50
2021.01.01
17:22
Forrás
Pannon RTV
Širom sveta stanovništvo se uzdržanije i u odnosu na prethodne godine mnogo skromnije oprostilo od stare i dočekalo novu godinu.

Stigla nam je nova godina! Zbog epidemije koronavirusa u većini zemalja sveta novogodišnje veče proteklo je uz ograničenja, na pojedinim mestima stupila je na snagu zabrana izlaska, u nekim zemljama – kao i u Srbiji – ograničeno je radno vreme ugostiteljskih objekata. Nova godina najpre je stigla u okolini ostrva Samoa, još juče tokom dana, te su postepeno u celom svetu satovi oglasili ponoć.

nova godina
doček

Najnovije

16:37, Frissítve: 16:51

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.