Ugrás a tartalomra

Hladan front stigao uz provejavanje snega

2021.01.10
20:50
2021.01.10
20:55
Forrás
Pannon RTV
Sneg je pao u nekoliko vojvođanskih naselja.

U večernjim satima snežne padavine stigle su u područje severne Bačke. Sneg je padao u velikim pahuljicama u Subotici i na Paliću. Padao je i u Bačkoj Topoli, travnata površina pored puta je pokrivena tankim snežnim pokrivačem. U Senti se takođe formirao tanki snežni pokrivač, koji je ponegde ostao na putevima. Između ostalog i na raskrsnici posle gradske kuće. Prema prognozama, u našem području, nema izgleda za velike snežne padavine niti za stvaranje značajnog snežnog pokrivača. Međutim, susrešćemo se sa pravim zimskim vremenom, uz promenljivo vreme u narednim danima. Najviše dnevne temperature su od -2 do +2 stepena, dok je jutarnja temperatura između 0 i -4 stepena.

U nedelju oko podne stigao je kišni hladan front i u Novi Bečej i okolinu. Poslepodne je padao jačim intenzitetom, ali ni do večernjih sati javni putevi i prazna gnjezda rodina nisu bila prekrivena debljim snežnim prekrivačem, jer temperatura koja je izmerena u ovom banatskom naselju iznosi 1 stepen iznad nule.

Predviđa se da se sneg može očekivati ​​u Novom Bečeju i tokom noći. Lokalno javno preduzeće "Komunalac" spremno je za zimsku službu, jer ovo preduzeće raspolaže sa dva kamiona za posipanje soli, isto toliko bagera, nekoliko ručnih uređaja za duvanje snega i tri traktora. Preduzeće u dvorištu ima kupljenih 50 tona soli i isto toliko drobljenog kamenog agregata, ali po potrebi će kupiti još. U slučaju snega ili ledene kiše, Javno preduzeće "Komunalac" iz Novog Bečeja vodi računa o održavanju puteva u dužini od 150 km.

U Novom Sadu sneg neprekidno pada od jutarnjih sati, ali različitog intenziteta. Tokom dana temperatura još nije bila dovoljno niska da bi se stvorio snežni pokrivač. Republički hidrometeorološki zavod prognozira sneg u gradu i njegovoj okolini od ponedeljka do četvrtka, s najnižom temperaturom od - 3, a najvišom + 2 stepena.

sneg
padavina

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.