Ugrás a tartalomra

Filmski festival "Beldoč" u Kanjiži

2021.01.16
13:45
2021.01.16
18:40
Forrás
Pannon RTV
U petak popodne takođe su prikazana dva dokumentarna filma u Domu umetnosti u Kanjiži u sklopu Filmskog festivala "Beldoč".

Prvo je predstavljen ukrajinsko-litvanski dokumentarac pod nazivom "Zemlja je plava kao pomorandža", prikazan 2020. godine, a zatim je u Domu umetnosti prikazan dokumentarni film pod nazivom "Za Samu" iz 2019. godine. Oba filma zainteresovanima su prikazana na izvornom jeziku, sa srpskim titlovima.

"Često idem na filmske festivale, zaista se trudim da budem prisutan na gotovo svim festivalima. Za mene je to uvek važan događaj u Kanjiži, srećom svake godine postoji nekoliko filmskih festivala i to volim, jer mogu gledati filmove koji se ne prikazuju nikada u bioskopima i televiziji ili vrlo retko. To su retki filmovi, umetnički filmovi, obično dokumentarni filmovi." rekao je Igor Srdić, Kanjiža.

filmski festival
Kanjiža

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.