Ugrás a tartalomra

U Oromu godinu započinju ambicioznim planovima

2021.01.19
13:30
Forrás
Pannon RTV
Mesna zajednica u Oromu i tokom prošle godine je uspela da ostvari napredak.

Obnovljena je železnička stanica, održano je više manjih svečanosti, održavani su javni prostori – mesna zajednica u Oromu uspela je i tokom prošle godine da napreduje. Mada je pandemija značajno uticala i na planove i njihovo ostvarenje, meštani Oroma nisu zaustavljeni na putu razvoja.

Prošle godine obnovljena je i železnička pruga koja prolazi kroz mesto na trasi Subotica – Senta. Izmenjene su šine i pragovi, sređena signalizacija, a obnovljena je i železnička stanica u Oromu.

„Na čitavoj trasi stanična zgrada jedino je obnovljena u Oromu. Dobila je potpuno novi krov, nova vrata, prozore, okrečena je. Za sada je još prazna, ali nadamo se da će uskoro ona biti u funkciji" kaže Robert Leko, predsednik Saveta mesne zajednice Orom.

Za narednu godinu pripremili su planove koji se odnose pre svega na održavanje lokalnih puteva i njihovu obnovu: „Imamo veoma ambiciozne planove, želeli bi da asfaltiramo, da obnovimo habajući sloj i naravno da popravimo i zemljane puteve, tamo gde za tim postoji potreba. Asflatiranje planiramo u Novom Selu, u Oromu sređivanje habajućeg sloja u ulicama, a u Dolinama popravku zemljanih puteva."

Predsednik Saveta mesne zajednice dodaje da su tokom 2020. godine uspeli da organizuju i manje programe, kao što je Lečo festival u Oromu i Žetvene svečanosti u Dolinama, te se nadaju da će ove godine uspeti da budu domaćini i manifestacijama većeg obima.

Orom
Robert Lacko
obnova
obnova pruge

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.