Ugrás a tartalomra

Najlakše do posla u zdravstvu ili kurirskoj službi

2021.01.19
14:19
Forrás
Pannon RTV
U Novom Sadu najveći broj nezaposlenih u poslednje vreme posao je dobio u oblasti zdravstva ili kurirskoj službi.

U evdienciji novosadske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje ima ukupno 29.808 nezaposlenih osoba, od kojih su 13.014 Novosađani. Uprkos epidemiji virusa korona u Južnobačkom okrugu prošle godine bilo je za osam odsto manje registrovanih nezaposlenih lica nego u 2019. godini, odnosno zbog aktuelne situacije sada je lakše zapošljavanje u pojedinim stručnim oblastima nego što je to bilo ranije. Među tim oblastima, ističu nadležni, su poslovi u  zdravstvu i farmaciji, ali su traženi i radnici za održavanje higijene, kuriri i dostavljači, radnici u hemijskoj industriji. I dalje postoji velika potreba za stručnjacima iz IT sektora, mašinskih i građevinskih inžinjera, ali i za pomoćnim radnicima u građevinarstvu, rukovaocima CNC mašina, knjigovođama i trgovcima. U proseku svi oni lako dolaze do posla. Najteže je trenutno doći do zaposlenja u ugostiteljstvu, turizmu i saobraćaju. U okviru programa Moja prva po osnovu novosadske evidencije o zaposlenju, 525 mladih dobilo je posao.

Novi Sad
nezaposlenost
zdravstvo
kurirska služba
Nacionalna služba za zapošljavanje

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.