Ugrás a tartalomra

Smanjuje se broj zaraženih korona virusom u Vojvodini

2021.01.20
16:48
Forrás
Pannon RTV
Broj aktivno zaraženih osoba u pokrajini je manji od 11 hiljada.

Na teritoriji Vojvodine je u poslednjih 24 sata registrovano 335 novozaraženih korona virusom – navodi se u saopštenju  Zavoda za javno zdravlje Vojvodine. Najviše pacijenata je registrovano u Novom Sadu, brojčano njih 86. Trenutno je u pokrajini registrovano 10938 aktivno zaraženih osoba, najviše u Novom Sadu, 2681. U ostalim opštinama i gradovima u pokrajini, broj aktivno zaraženih je pao ispod 1000.

U Kovid ambulanti Opšte bolnice Subotica, tokom proteklog dana, ispitana su 52 slučaja, sumnjivih na korona virus, od kojih je 10 ljudi ostalo na bolničkom lečenju – navodi se u saopštenju te ustanove. U proteklom danu, 5 pacijenata je poslato kućama, na dalji oporavak. Trenutno je u Opštoj bolnici Subotica zbrinuto 60 osoba, zaraženih korona virusom. Jedna osoba je na intenzivnoj nezi, a sedam je na respiratorima.

koronavirus
Vojvodina

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.