Ugrás a tartalomra

Oživljava kulturni život u Senti

2021.01.22
14:49
Forrás
Pannon RTV
Kulturno-obrazovni centar „Turzo Lajoš" u Senti ponovo organizuje manifestacije. Zainteresovani su juče popodne mogli da prate filmske projekcije u Domu stvaralaštva u Senti.

Prvo su prikazani „Božićni običaji u Gombošu", a potom film o Laslu Moholju-Nađu pod nazivom „Što je izostavljeno iz životne priče".

„Reč je o dokumentarnim filmovima, a budući da sam bila rukovodilac rubrike za kulturu na Televiziji Novi Sad, mogla sam slobodno odlučivati šta ću i kako raditi. Tada sam razmišljao o serijama i tako su se rađale etnografske teme, serije o slikarima, serije o arhitekturi i slično. Hvala Bogu, mnogo se toga stvorilo na taj način. "rekla je Magda Mohorović-Semeredi, novinarka u penziji.

Ove godine to je bila prva manifestacija koju je organizovao Kulturno-obrazovni centar „Turzo Lajoš". Zbog epidemiološke situacije trenutno funkcionišu u ograničenim okvirima, ali pokušavaju iskoristiti prilike, u skladu s pravilima.

„Jasno nam je da ova epidemiološka situacija stavlja na veliko iskušenje strpljenje velikog broja ljudi ali se nadamo da će ugostiteljstvo, turizam i kultura da se pomere sa ove mrtve tačke a mi, zapravo, moram da kažem želimo da organizujemo naš celogodišnji program. " rekao je Rihard Huđik, direktor Kulturno-obrazovnog centra „Turzo Lajoš".

Povodom 27. januara, Međunarodnog dana sećanja na holokaust, održaće se još jedna filmska projekcija, ovog puta u Gradskom muzeju. Direktor je rekao da će se u februaru, kako je planirano, ponovo vratiti život u pozorište, gde će publika takođe moći da vidi domaće i gostujuće predstave.

Senta
kulturni život

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.