Ugrás a tartalomra

U Subotici počela tradicionalna Svetosavska nedelja

2021.01.22
15:50
Forrás
Pannon RTV
U narednim danima, kroz kulturni program, obeležavamo Svetog Savu, tvorca srpske države i srpske pismenosti, prvog srpskog arhiepiskopa, narodnog prosvetitelja, mirotvorca i zakonopisca.

Ogranizator niza kulturnih manifestacija je Srpski kulturni centar „Sveti Sava" u Subotici. Svetosavsku nedelju je otvorio sveštenik Miodrag Šipka, koji je ujedno preneo pozdrave i blagoslov episkopa bačkog Irineja.

Zbog epidemiološke situacije, ovogodišnji program trajaće samo pet dana, otvoren je sinoć izložbom slika Danila Vuksanovića u Novom Sadu, a nastavlja se danas predstavljanjem časopisa Luča u Srpskom kulturnom centru u Subotici.

Otvaranju svečanosti su prisustvovali Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice i dr Balint Pastor, predsednik Skupštine Grada Subotice.

Sveti Sava
Subotici

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.