Ugrás a tartalomra

Vakcinacija u Senti se odvija bez prekida

2021.01.25
17:15
2021.01.25
19:55
Forrás
Pannon RTV
Do sada je skoro 600 građana opštine Senta već primilo vakcinu protiv korona virusa. Vakcina se trenutno daje onima, koji su prilikom registracije izabrali kinesku vakcinu Sinofarm, odnosno onima, koji nisu izabrali ni jednog određenog proizvođača.

Građani su neprestano pristizali u Dom zdravlja u Senti, kako bi primili vakcinu. Atila Deme došao je na vakcinaciju u subotu pre podne. Kako je objasnio, trenutak davanja vakcine je bio poput uboda komarca, a nakon toga nije došlo do nikakve alergijske reakcije. On je dodao da mu je glavni cilj bio očuvanje sopstvenog zdravlja.

Građani se i dalje mogu prijaviti za vakcinaciju na internet stranici Vlade Srbije, na adresi  www.euprava.gov.rs.

Đerđ Baranji: „A to se obavi veoma brzo, gotovo je za minut-dva. Nakon dva dana sam, takođe putem elektronske pošte i sms porukom dobio povratnu informaciju o tome kada da dođem."

Masovna imunizacija građana u Senti počela je prošle srede. Do sada je blizu 600 građana bilo u prilici da primi vakcinu.

Dr Gustav Šurjan, direktor Doma zdravlja Senta, istakao je: „Pacijenti dolaze na svakih pet minuta, vakcinacija se vrši od ujutro u 8 časova do 15 časova popodne. Jednog dana smo vakcinisali 140, a drugog samo 70 osoba, u zavisnosti od toga koliko ih ima. Do sada je oko 550 pacijenata primilo vakcinu."

Direktor je rekao da se nakon vakcinacije samo u vrlo malom broju slučajeva javljaju bilo kakvi neželjeni efekti. To može biti, recimo, blago povećanje temperature, ili bol u mišićima, ali ti simptomi nestaju u roku od nekoliko dana. Direktor je dodao da su te reakcije normalne, jer telo prilikom svake vakcinacije reaguje na taj način.

Senta
vakcina
koronavirus

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.