Ugrás a tartalomra

Marinko Magda izlazi na slobodu?

2021.02.01
14:29
Forrás
444.hu
Moguće je da će Marinko Magda biti ove godine oslobođen iz segedinskog zatvora.

Marinko Magda je svojevremeno osuđen za četiri ubistva izvršena 1995. godine, a postoji mogućnost da ove godine bude oslobođen daljeg zatvora. Zaprećena kazna je bila doživotni zatvor, ali se uslovna sloboda najranije može zatražiti nakon odsluženja 25 godina zatvora.

Tokom postupka vođenog 2019. godine ovaj Subotičanin koji se nalazi u zatvoru u Segedinu nije bio oslobođen, ali sada sledi novi postupak. Međutim, čak i ako mađarski organi oslobode Marinka Magdu dalje zatvorske kazne, njega čeka kazna od 40 godina robije izrečena u Srbiji, s obzirom da je i izvršio i više ubistava u na Paliću i Subotici, sa saučesnicima su izvršili osam ubistava. Policija je nakon analize oružja kojima su izvršena ubistva došli do saznanja da su ista oružja bila korišćena prilikom ubistava u Mađarskoj i Srbiji.

Magda Marinko
zatvor

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.