Ugrás a tartalomra

Štandovi robne pijace u Senti stoje prazni

2021.02.24
16:33
2021.02.24
17:45
Forrás
Pannon RTV
Tezge na robnoj pijaci Senta od utorka su prazne. Prodavci su obustavili rad. Postoji nekoliko razloga za to. O ovom slučaju govorio i direktor preduzeća koje upravlja pijacom.

Prodavci se žale zbog neadekvatnih uslova i zbog sve većih cena zakupa. Njihov predstavnik rekao je da je poslednja kap koja je prelila čašu bila kada je pet prodavaca, među njima i četiri penzionera, kažnjeno tokom jedne neočekivane inspekcije, uprkos njihovoj sve lošijoj finansijskoj situaciji.

Jedan pijačni prodavac je rekao: „Neizvesnost izazvana virusom samo je dodatno pogoršala i ovako tešku finansijsku situaciju građana. U privredi, pa tako i na pijaci, oseti se nedostatak kupovne moći. Mnogi su izgubili svoja radna mesta i našli su se u teškoj situaciji, raduju se činjenici da postoji jedna pijaca na kojoj mogu jeftinije nabaviti osnovne potrepštine. Pijaca je potrebna i za nas, jer je ovde naše radno mesto."

Akoš Slavnić, direktor Javnog komunalno-stambenog preduzeća, koje upravlja pijacom, je rekao da nisu imali nikakve informacije o tome da se na pijaci očekuje kontrola. Kako je rekao, on razume da prodavci imaju poteškoća zbog epidemijske situacije, ali kriza pogađa i mnoge druge sektore, uključujući i javno preduzeće.

Akoš Slavnić, direktor Javnog komunalno-stambenog preduzeća, Senta: „Ne znamo šta da preduzmemo tim povodom. I mi jedva čekamo da se epidemija završi, da možemo da održimo vašar, jer i tamo imamo veoma veliki gubitak, zbog novca koji nam nedostaje u prilivu, a pričamo o milionima dinara, jer vlada ne dozvoljava da se održe veći događaji."

Direktor je dodao da pokušavaju da pomognu prodavcima. Na početku epidemije, kada su se pijace zatvorile, prodavci nisu morali da plate zakup za mesec dana.

štand
robna
pijaca
Senta

Slične vesti

Najnovije

15:27, Frissítve: 16:10

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.