Ugrás a tartalomra

Voda iz slavine u Kanjiži je pogodna za piće, tvrde nadležni

2021.02.24
18:13
2021.02.24
18:21
Forrás
Pannon RTV
Pojavile su se informacije koje govore o tome da se voda iz slavine u opštini Kanjiža ne može konzumirati, ali ta vest je pogrešna - rekao je za RTV Pannon Dušan Glišić, direktor preduzeća „Potiski Vodovodi".

Na nekoliko tačaka u gradu uzorci vode se uzimaju na mesečnom nivou i kasnije analiziraju. Na osnovu ispitivanja može se reći da je kvalitet vode iz vodovoda u opštini Kanjiža odgovarajući, pa je kao takva voda pogodna za piće - objasnio je Dušan Glišić.

Dušan Glišić, direktor, „Potiski Vodovodi d.o.o.": „Analize februarskog uzorka pokazuju da je kvalitet vode u definisanim parametrima u oba smisla, kako sa bakteriološke, tako i sa higijenske tačke gledišta. Odgovara vrednostima kvaliteta koje propisuje zakon. Dakle iz prve ruke mogu da obavestim stanovnike, da kvalitet vode na području opštine Kanjiža ispunjava zahteve, i da je građani bez problema mogu koristiti kao vodu za piće."

voda
slavina
Kanjiža
pogodna
piće
Dušan Glišić
Potiski Vodovodi

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.