Ugrás a tartalomra

Mogućnosti za saradnju Kipra i Vojvodine

2021.02.25
19:36
Forrás
Pannon RTV
Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine je razgovarao danas sa Demetriosom Teofilaktuom, ambasadorom Republike Kipar u Beogradu, o mogućnostima jačanja saradnje dve države.

Trenutna saradnja sa Kiprom temelji se na decenijskom međusobnom političkom razumevanja i podršci, što je izvrsna osnova za jačanje privrednih i kulturnih odnosa, rekao je Ištvan Pastor. U svojoj izjavi, predsednik Pokrajinske skupštine dodaje da su spremni da Pokrajinski parlament doprinese uspostavljanju novih, produktivnih odnosa na polju informatike, nauke, turizma i poljoprivrede. Ambasador Kipra u Beogradu je istakao da njegova zemlja i Srbija imaju mnogo zajedničkog, a na osnovu sastanaka s predstavnicima srpskih ministarstava i univerziteta pružen je  pregled mogućih područja saradnje.

Vojvodina
Ištvan Pastor

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.