Ugrás a tartalomra

Kampanja za bezbednost u saobraćaju

2021.03.05
18:32
2021.03.05
18:40
Forrás
Pannon RTV
U Subotici je najavljen početak kampanje o pravilnoj upotrebi sigurnosnih pojaseva i pravilnom prevoženju dece u vozilima.

Na konferenciji za novinare održanoj, u sedištu Policijske uprave u Subotici, je rečeno da je prošle godine na teritoriji grada Subotice i opštinama Bačka Topola i Mali Iđoš, kažnjeno nešto više od 4.000 učesnika u saobraćaju zbog nevezivanja sigurnosnih pojaseva. Ko ne veže sigurnosni pojas, može očekivati ​​kaznu od 10.000 dinara. U sklopu zajedničke kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova R. Srbije i Agencije za bezbednost saobraćaja, od ponedeljka 8.marta do 14. marta, na teritoriji cele Srbije biće pojačana kontrola poštovanja saobraćajnih pravila.

„Osobe koje na prednjem sedištu drže dete u krilu, a zaustavi ih saobraćajna policija tokom kontrole, mogu očekivati ​​novčanu kaznu od 20.000 do 40.000 dinara. Međutim, ako govorimo o vozaču koji dok upravlja vozilom i drži dete u krilu, u ovom slučaju vozaču može da se izrekne jedna od najstrožih kazni koja se može kretati od 100.000 do 120.000 dinara. " rekao je Tihomir Futo, saobraćajni policajac, Subotica.

kampanja
bezbednost
saobraćaj
Subotica
pojas
vozilo
deca
prevoz

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.