Ugrás a tartalomra

U Bačkoj Topoli do sada dato gotovo šest hiljada doza vakcina

2021.03.09
15:21
2021.03.09
17:47
Forrás
Pannon RTV
U opštini Bačka Topola imunizacija se odvija bez problema.

Početkom sedmice više stotina njih je primilo vakcinu. Prema rečima zaposlenih u Domu zdravlja „Dr Hadži Janoš" niko od do sada vakcinisanih osoba nije imao posebne nuspojave.

U Domu zdravlja u Bačkoj Topoli u prepodnevnim časovima imunizacija je tekla već gotovo rutinski. Prvo se uzimaju podaci od registrovanih primalaca, a nakon lekarskog pregleda daje im se vakcina. Milan Dozet bez dvoumljenja se prijavio za vakcinisanje.

„Primio sam vakcinu jer spadam u rizičnu grupu, dakle među bolesne. Da sprečim veću nevolju odlučio sam da uzmem vakcinu."

Lenke Orto vakcinu je primila u interesu svog zdravlja, zdravlja svoje porodice i bližnjih.

„Nisam rusku, već ovu novu sam primila i ništa ne osećam. Primila sam je zbog porodice."

U Domu zdravlja „Dr Hadži Janoš" na raspolaganju su tri vrste vakcine.

„Imamo kineski „Sinofarm", „Astra Zeneku" i „Fajzer". Početkom sedmice preko pet stotina građana će dobiti prvu dozu kineske vakcine, i ove sedmice isto toliko vakcina ćemo dati kao drugu dozu." - kaže dr Tunde Halgato, lekar opšte prakse.

U Bačkoj Topoli imunizacija protiv virusa korone počela je 14. januara i od tada je podeljeno blizu šest hiljada doza cepiva.

Bačka Topola
doza
vakcina
imunizacija
dom zdravlja
Dr Hadži Janoš

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.