Ugrás a tartalomra

Predsednik Opštine primio nagrađenog učenika iz Sente

2021.03.17
13:40
2021.03.17
17:51
Forrás
Pannon RTV
Predsednik Opštine Senta Rudolf Cegledi primio je danas Zalana Peka, nagrađenog učenika u okviru konkursa „Dobar sportista, dobar učenik", koji je raspisao Državni sekretarijat za nacionalnu politiku Mađarske.

Na konkursu su mogli da učestvuju mladi pripadnici mađarske zajednice iz dijaspore, koji su, pored učenja, postigli istaknute rezultate i u nekom sportu. Zalan Pek, čiji su omiljeni predmeti između ostalih i matematika i istorija, takođe je i odličan rvač u svojoj uzrasnoj kategoriji. Postigao je izvanredne rezultate na nekoliko međunarodnih takmičenja.

Prijemu su prisustvovali i razredni starešina Zalana Peka, Ibolja Sabo Urban i njegov trener Petar Balo.

Rudolf Cegledi, predsednik Opštine Senta: „Senta i lokalna samouprava opštine Senta, kao i stanovnici Sente, ponosni su na to što je Senta jedan važan obrazovni centar u Vojvodini i Potiskom regionu. Takođe smo ponosni i na to što je Senta takođe i važan sportski centar u Vojvodini. Kada se te dve stvari spoje, to nas ispunjava sa još većim ponosom i srećom. To se i sada tako dogodilo."

Senta
Rudolf Cegledi
Zalan Pek

Najnovije

07:52

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.
13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.