Ugrás a tartalomra

Pravila se neprekidno menjaju, pozorišta pokušavaju da se prilagode

2021.03.22
17:20
2021.03.22
22:15
Forrás
Pannon RTV
Republički krizni štab svake nedelje donosi nove odluke o merama za usporavanje širenja epidemije korona virusa. Stalna promena mera u značajnoj meri otežava i rad pozorišta.

U Dečjem pozorištu Subotica priprema se nova predstava za teatar u pelenama pod nazivom „Priprema se piknik". Zbog trenutne epidemiološke situacije moguće je samo planirati predstavu, ali da li će ona biti odigrana 2. aprila, zavisiće od trenutnih mera.

Marta S. Aroksalaši, direktorica Dečjeg pozorišta Subotica: „Možemo da igramo predstave. Uglavnom zbog toga što igramo za decu, i to pre podne, svakog vikenda u jedanaest sati, kao i do sada, na srpskom i mađarskom jeziku, i naravno predstave za bebe u subotu od 17 časova."

I Drama na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta Subotica je navikla na epidemiološke mere, koje su na snazi od početka pozorišne sezone. Trenutno su u toku probe za predstavu „Šogorice".

Petronela Kermeci, direktorica Drame na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta Subotica: „U stvari, već u avgustu smo naučili taj metod rada da planova uvek ima više: planovi A, B, C, D, i tome se prilagođavamo. Uvek pričamo samo o tom određenom danu, nikada ne planiramo unapred, već tog dan određujemo kakve su nam mogućnosti. Danas smo upravo utvrdili da imamo priliku da odigramo premijeru u nekom obliku, u petak, čak i pred publikom."

Pozorište „Deže Kostolanji" u Subotici takođe održava probe za novu predstavu, i oni su takođe već obučeni za promenu situacije na nedeljnom nivou. To u priličnoj meri utiče na nervni sistem, ali moraju se tome prilagoditi, kako nove odluke stupaju na snagu, tako napreduju sa poslom, rekao je Andraš Urban, direktor pozorišta.

pozoriste
pravilo
menja
prilagoditi
Dečje pozorište
Subotica
Priprema se piknik
Narodno pozorište Subotica
Deže Kostolanji

Najnovije

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.