Ugrás a tartalomra

Dobro napreduju radovi na izgradnji mađarskog obdaništa

2021.03.23
18:33
Forrás
Pannon RTV
Objekat je već pod krovom, postavljeni su prozori, ubrzo će biti uređeno i dvorište – izjavio je Jene Hajnal, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta u programu Panon televizije.

U emisiji „Javni poslovi" presednik MNS-a je rekao da počinje da se pomanja izgled jednog savremenog, lepog i modernog obdaništa. U planu je da unutrašnje uređenje objekta započne u julu. Kako bi ovo obdanište u budućnosti moglo da funkcioniše, treba da se registruje kao ustanova – objasnio je Jene Hajnal. Obdanište „Vackor" u Subotici funkcionisaće kao samostalno obdanište, čiji je osnivač Mađarski nacionalni savet. 

„Prema našim planovima obdanište će pohađati stotinu dece, u prizemlju će biti dve grupe jaslica, a na spratu tri obdanišne grupe. S obzirom da imamo jednu prostranu fiskulturnu salu, uvereni smo, da ukoliko se situacija tako bude razvijala, onda ćemo prema potrebama moći dalje da ga proširujemo sa predškolskom grupom. To će se ustanoviti za nekoliko godina, i tada ćemo imati prilike  da za to obezbedimo posebnu prostoriju. Ovo će biti ogledno obdanište, jer će ovde na praksu dolaziti vaspitači sa Učiteljskog fakulteta na mađarskom jeziku i najbolje stručnjake će, očigledno, nastojati da ubede da nastave da rade u ovoj ustanovi" rekao je Jene Hajnal, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta. 

Subotica
Jene Hajnal
obdanište

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.
15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.