Ugrás a tartalomra

“Pannon” RTV se dokazao i tokom epidemije

2021.03.26
17:57
2021.03.26
20:57
Forrás
Pannon RTV
Epidemiološka situacija je uticala i na štampu – izjavio je Jene Hajnal nakon 21. elektronske sednice Mađarskog nacionalnog saveta. Predsednik MNS-a je naglasio da je “Pannon” RTV dokazao šta znači pravovremeno izveštavati tokom epidemije.

Mađarski nacionalni savet je održao sednicu u elektronskoj formi. Na 21. elektronskoj sednici odlučili su o članovima koje je MNS predložio za Upravni odbor Fondacije „Panonija", a takođe su odobrili program rada i finansijski izveštaj dnevnog lista „Mađar So" i nedeljnika „Het Nap" za 2020. godinu.

Mađarski nacionalni savet takođe je odobrio dokumente koji se odnose na rad i finansijsko upravljanje dvanaest kulturnih institucija, u kojima su suosnivači. Savet je takođe odlučivao o personalnim promenama u školskim odborima i upravnim odborima, ali je takođe raspravljao o odlukama izvršnog odbora o postupku promene članova upravnog odbora ili nadzornog odbora institucija.

„Formira se novi odbor Fondacije „Panonija" i mislim da nas i ovde očekuje važan zadatak, jer mogli smo da vidimo šta znači kada jedna od naših medijskih institucija tokom epidemije prenosi vesti iz minuta u minut, prati sva dešavanja i aktuelnosti, što su Panon RTV, Subotički mađarski radio i internet stranica Panon RTV-a dokazali i dostojno predstavili, a takođe su pokazali svetao primer posvećenosti društvenoj zajednici, ukoliko neka od dešavanja nisu mogli da emituju uživo, bilo je snimljeno i prikazano, na svim našim manifestacijama, nacionalnim praznicima bila je prisutna medijska kuća Panon, stoga bih želeo da izrazim zahvalnost u ime čitave zajednice." rekao je Jene Hajnal, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta.

Mađarski Nacionalni Savet
Panon RTV

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.