Ugrás a tartalomra

Centar Čantavira ukrašen drvetom sa farbanim jajima

2021.04.01
14:38
2021.04.01
17:07
Forrás
Pannon RTV
Svako je mogao da donese bojena i iscrtana uskršnja jaja: škole, obdaništa, porodice. Mesna zajednica prvi put je organizovala ukrašavanje drveta i želeli bi da to postane jedna od seoskih tradicija.

Mališani u Čantaviru već danima su se pripremali za ukrašavanje drveta jajima. Bilo je onih koji su u školi, uz pomoć učiteljice obojili jaja, ali i onih koji su kod kuće, u porodičnom okruženju pripremali ukrašena jaja. Sada su sa velikom radošću lepo obojena jaja kačili na grane drveta koje je odabrano za ukrašavanje. 

„Šta je na jajetu" – pitamo Renatu Magoči.

- Zeka.

- Da li i inače voliš da crtaš?

- Da, jako mnogo crtam."

Mate Kiš nam kaže: „Jaje sam ofarbao u svoju omiljenu boju, narandžastožutu i crnu. Volim ukrašavanje, i jako volim da crtam, i zato sam i zalepio na njega ovaj mali papir, od toga je tako lepo."

U mesnoj zajednici Čantavir već godinama razmišljaju o ovoj ideji – kažu organizatori. Nadaju se da će narednih dana još više jaja biti postavljeno na grane drveta, jer ko sada nije stigao, do Uskrsa može da se priključi ukrašavanju. Želeli bi da ovo ukrašavanje drveta šarenim jajima postane tradicija u selu. 

„Ideja je da u periodu između dva Uskrsa ovo bude ukras ovde u centru. S obzirom da nam je u proteklih godinu dana, virus mnogo toga uzeo, na ovaj način smo želeli da bar malo povratimo prazničnu atmosferu u naše selo" kaže Hargita Erči, organizatorka. 

Male vredne ruke, uz pomoć nekolicine starijih, brzo su okitile drvo. Organizatori su ih nakon toga nagradili čokoladom. 

Čantavir
jaja
Uskrs
dekoracija

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.