Ugrás a tartalomra

Da li si pronašao svoje uskršnje jaje?

2021.04.03
17:20
Forrás
Pannon RTV
U dvorištu crkve Svetog Đurđa preko 40 dece učestvovalo je u ovom uskršnjem programu i tragalo za jajima. Ko je pronašao sakriveno jaje, mogao ga je zameniti čokoladnim, a to se deci jako dopalo.

Graja dece ispunila je u subotu pre podne dvorište crkve Svetog Đurđa. Mališani su dobili kartu sa ucrtanom trasom duž koje su bila sakrivena jaja. Zadatak je bio da ih potraže, da sakupe bar četiri jajeta različite boje koja su onda mogli za zamene za čokoladno jaje.

Zalan Meznerič kaže: „Jako mi se dopalo sakupljanje jaja, pronašao sam pet."

-Čekaš li zeku?

-Da, jako ga čekam."

Dalma Margit takođe je sakupila pet jaja i jako joj se dopala ova ideja.

Patrik Bun nam je nabrojao: „Našao sam ružičasto, plavo i slične boje." Još dodaje da je teško bilo pronaći ih.

Jaje je jedan od najlepših i najdrevnijih simbola koji označava život – rekao je Ištvan Palatinuš, župnik u subotičkoj crkvi Svetog Đurđa.

„Uskrs je praznik radosti. Radost pre svega doživljavamo kroz decu. Mi odrasli isto znamo da se radujemo, znamo da budemo srećni, ali dečija radost je takva radost, koja svakog usrećuje. Mislim da je roditeljima, bakama i dedama najveća radost kada vide svoju decu, odnosno svoje unuke, ili kome je dato i praunuke, kada ih vide srećnim. Ta radost je Isusova istinska namera, da se radujemo i budemo srećni."

Organizatore je obradovalo što je mnogo dece učestvovalo u ovom programu.

„U ovoj situaciji kada sa svih strana dobijamo informacije o virusu, potrebno je pronaći malo nade, pružiti malo nade zajednici. Mi smo odabrali ovaj način da se obratimo i deci i to tako da dođu i učestvuju u jednom jednostavnom traženju jaja. Pri tome, odabrali smo i simbolično mesto, dvorište crkve" kaže Sabolč Halaši, predsednik mesnog odbora SVM-a za Bajnat i Prozivku.

Na kraju programa deca su dobila zaslužena čokoladna jaja, a nakon toga učesnici su zajednički zapevali.

Uskrs
uskršnja jaja
Subotica

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.