Ugrás a tartalomra

Rečni granični prelaz i velnes – novi planovi za Kanjižu

2021.04.08
15:56
2021.04.08
18:19
Forrás
Pannon RTV
Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za turizam razgovarao je sa predstavnicima opštine Kanjiža o ulaganjima u turistički razvoj sredine.

Bilo je reči i o tome da će se krajem godine pojaviti pokrajinski konkursi namenjeni turizmu i da  lokalna samouprava Kanjiže treba da iskoristi tu mogućnost.

Na susretu je bilo govora i o više turističkih planova koji postoje u opštini Kanjiža. Jedan od njih je rečni granični prelaz na Tisi preko kojeg bi se moglo preći u Mađarsku.

„Zajedno ćemo raditi na što bržoj realizaciji prelaza i na što boljem funkcionisanju. Osim toga, saglasili smo se u tome da ćemo uputiti novac iz pokrajinskih fondova, i biće raspisan konkurs za čitavu samoupravu za digitalni marketing, kako bi se bolje mogli oglašavati i popularisati turističku ponudu jer smatram da je to važno" rekao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Nakon razgovora Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža rekao je da će se nastaviti sve ono što je 2019. godine pokrenuto u oblasti turističkog razvoja. Dakle, to znači da će nastaviti da pomažu na polju marketinga i nastupa na tražištu preduzetnika koji se bave turizmom.

„Izgradnja jednog velnes centra i dalje je glavni prioritet, što podrazumeva uz izgradnju akvaparka i hotel, u tesnoj saradnji sa našom banjom, specijalnom bolnicom. S druge strane želeli bismo da razvijamo turizam na obali Tise, uz jačanje vodnog turizma. Želeli bismo da razvijamo ne samo kopneni prekogranični saobraćaj, već i na području voda."

Predsednik opštine je dodao da žele da razvijaju i ruralni turizam, i pripemaju takve programske pakete koji bi gosta ovde zadržali na nekoliko dana.

Kanjiža
Nenad Ivanišević
granični prelaz
Robert Fejstamer
velnes centar

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.