Ugrás a tartalomra

Kako što pre prevazići teškoće ekonomske situacije?

2021.04.09
16:38
2021.04.09
18:13
Forrás
Pannon RTV
Danas je u Bečeju održan okrugli sto o ekonomskoj situaciji pogođenoj epidemijom. Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, je razgovarao s preduzetnicima iz ove opštine u Spomen kući braće Tan.

Poljoprivrednici, uzgajivači stoke, ugostitelji i drugi preduzetnici učestvovali su na okruglom stolu u Bečeju na kojem su razgovarali o problemima izazvanim epidemijskom situacijom. Osim pada potražnje i problema sa radnom snagom, povrtar Laslo Friš je imao i drugih problema: "Sve je teža naplata, privreda je u teškom stanju i ne možemo na vreme dobiti naplatu svojih proizvoda, a time se stvara jedna lančana reakcija."

Organizatori su na osnovu iskustva preduzetnika tražili odgovore na važna pitanja.

"Tema je bila u kojem smeru treba preduzeti procese kako bi njihov rad bio produktivniji i lakši, te na taj način da se pomogne ne samo proizvodnja, već i buduće zapošljavanje." rekao je Viktor Molnar, predsednik opštine Bečej, Savez vojvođanskih Mađara.

Mnoge kompanije su bile pogođene posledicama epidemije tokom protekle godine, ali velika većina je opstala, čemu  je doprinela i država sa podrškom koju je dodelila, istakao je u Bečeju Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara.     

„Gde god postoje budžetski resursi, bilo da su to izvori na nivou lokalne samouprave, pokrajine, republike ili matične države, oni će se moći koristiti, a to praktično sada treba pripremiti, treba se pripremiti za ovo, i nadam se da ćemo se polako vratiti u stari ritam do kraja godine, na koji smo navikli do izbijanja epidemije.” rekao je Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara.

Bečej
Ištvan Pastor

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.