Ugrás a tartalomra

Akcija sadnje drveća u dvorištu subotičkih vrtića i škola

2021.04.09
17:51
2021.04.09
18:15
Forrás
Pannon RTV
U dvorištu dečjeg vrtića „Hajdi" Predškolske ustanove „Naša radost" u Subotici posađeno je drveće. U sklopu projekta ove godine bi u dvorišta gradskih i prigradskih vrtića i škola moglo biti posađeno više od 1.200 sadnica.

Dvorište dečjeg vrtića „Hajdi" u Malom Bajmoku obogaćeno je sadnicama čempresa i jasena. Prema rečima Veljka Vojnića, tehničkog direktora Predškolske ustanove „Naša radost", decu je zaista važno naučiti koliko je važna ekološka svest.

„Ova značajna donacija gradonačelnika početak je akcije kojom želimo osvestiti našu decu da ne samo da je važan razvoj industrije zemlje, već da se i uslovi unapređenja životne sredine sve više razvijaju i da deca moraju znati koliko je važan razvoj i jedne i druge oblasti. ", rekao je Veljko Vojnić.

Zahvaljujući ekološkoj akciji grada, dvorišta škola i vrtića mogu se osvežiti i pretvoriti u manje fabrike kiseonika, rekao je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice. "Nedavno je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, naglasio da će Srbija u narednom razdoblju uložiti velike svote u ekologiju. Današnja akcija sadnje drveća takođe prati i doprinosi ovoj državnoj politici. "

Planirano je da ove godine u dvorištima vrtića i škola u gradu Subotici bude posađeno više od 1.200 listopadnih i zimzelenih sadnica.

drveće
Subotica

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.
15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.