Ugrás a tartalomra

Senćanski kajakaši su se vratili sa priprema iz Turske

2021.04.10
15:50
Forrás
Pannon RTV
U ovo doba godine kajakaška reprezentacija Srbije je provela uobičajene pripreme u Turskoj.

Dva takmičara koja brane boje Kajakaškog kluba "Tisin Cvet" iz Sente, koji su takođe među najboljima na nacionalnom nivou, proveli su šest nedelja u trenažnom kampu u inostranstvu.

Marko Subotić i Eva Barta takođe su članovi dvojca i otputovali su na trenažni kamp u Turskoj. Dama iz Sente koja se bavi kajakom, prošle godine, se pridružila Olimpijskom timu Srbije. Eva smatra da je višenedeljni kamp bio naporan, ali kako kaže, treneri su napravili dobar program treninga.

„Odradili smo tri treninga dnevno, dva treninga na vodi i jedan dopunski trening koji se sastojao od trčanja ili kondicionog treninga. Odmarali smo se sredom, dakle imali smo samo jedan trening veslanja i jedan dopunski trening, a popodne smo bili slobodni, a u subotu smo imali još jedan duži trening veslanja." rekla je Eva Barta, kajakaška reprezentativka.

Kajakaši počinju da imaju gust raspored, jer je započela i takmičarska sezona u Srbiji.

"Nadamo se da će započeti puna sezona, što znači da se možemo takmičiti cele sezone u domaćim bojama i na međunarodnoj sceni." rekao je Čaba Feher, glavni trener, Kajakaški savez Srbije.

Iako su se takmičari tek vratili iz stranog kampa, na put će ponovo krenuti u ponedeljak, ovaj put će pripreme za sezonu nastaviti u Bačkoj Palanci.

Senta
kajakaši

Slične vesti

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.