Ugrás a tartalomra

U Senti održan pomen na žrtve holokausta

2021.04.25
19:38
2021.04.25
19:45
Forrás
Pannon RTV
Senćanska jevrejska zajednica, koja je pre holokausta brojala skoro dve hiljade članova, bila je priznata ortodoksna jevrejska zajednica u to vreme, naglasio je Robert Sabadoš, predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije.

Nakon govora na događaju koji je održan na lokalnom jevrejskom groblju, predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta, opštine Senta i Saveza jevrejskih opština Srbije su položili vence u znak sećanja.

„Većina Jevreja iz Sente je izgubila živote u gasnim komorama. Posleratna jevrejska zajednica je bila samo bleda slika nekada vrlo aktivne zajednice, a danas, nakon 77 godina, jevrejska zajednica u Senti više ne postoji, ostalo je tek nekoliko jevrejskih porodica." - rekao je Robert Sabadoš, predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije.

Senta
pomen
žrtva
holokaust
Robert Sabadoš
jevrej
zajednica
Mađarski Nacionalni Savet
Savez jevrejskih opština Srbije

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.