Ugrás a tartalomra

Mađarski filmovi u kanjiškoj Cnesi

2021.04.26
20:33
Forrás
Pannon RTV
U četvrtak projekcija „Jutarnje groznice" u Kanjiži.

Na Dan mađarskog filma, u četvrtak počinje program projekcije mađarskih filmova u kanjiškoj Cnesi. U sali doma kulture će u bioskopskoj dvorani biti prikazan film Petera Gardoša „Jutarnja groznica", mađarsko-švedsko-izraelsko ostvarenje koje se emituje sa početkom u 19 časova.

Rukovodilac Doma kulture Erika Nadrljanski Tornai kaže da je ulaz slobodan, ali da zbog ograničenog kapaciteta treba rezervisati mesto na telefon Cnese 024/873-043. Projekcija se realizuje zahvaljujući mađarskoj nacionalnoj filmskoj instituciji, odelenju za kulturu ambasade Mađarske i beogradskom Kolegium Hungarikumu.

Cnesa

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.