Ugrás a tartalomra

U Kanjiži 170 prvaka kreće u školu

2021.04.26
20:44
Forrás
Pannon RTV
Od septembru u opštini Kanjiža u školu kreće 170 prvaka.

Prošle nedelje se vršio upis u sve tri škole u Kanjiži. Završen je upis u prve razrede za rođene od marta 2014. do februara 2015. godine. U osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj2 se povećao broj prvaka. Direktor škole Zoltan Sepeši kaže da će, kako stvari stoje na Velebitu biti jedan đak više u kombinovanom odelenju, u Adorjanu 10 novih prvaka, a da će se u Martonošu otvoriti relativno velik razred sa 20 učenika, dok se u Kanjiži računa na ukupno 79 prvaka. To znači da će biti ukupno 69 učenika na mađarskom i 10 na srpskom jeziku. Upis je obavljen i u selima, gde će u više mesta biti manjih razreda.

Članica opštinskog veća zadužena za obrazovanje i omladinu Kanjiže Agneš Baganj kaže da računaju na 37 dece u školi "Karolina Karas" u Horgošu te 14 prvaka u Malim Pijacama, u "Janoš Aranj" u Trešnjevcu 5, Totovom Selu 4, Oromu 8 dece kreće u prvi razred. Ona dodaje da ovi podaci govore da se u Kanjiži povećao, a u selima smanjio broj prvaka.

 

Kanjiža
prvaci
škola

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.