Ugrás a tartalomra

Paketi pažnje – pokloni za bebe

2021.05.10
16:09
2021.05.10
17:39
Forrás
Pannon RTV
Vojvođanski Crveni krst darovao je porodilje u Opštoj bolnici u Senti bebi paketima. Povod darivanja je međunarodna nedelja Crvenog krsta.

Majkama koje su na svet donele bebe u Opštoj bolnici u Senti rukovodstvo vojvođanskog Crveniog krsta pripremilo je poklone sa opremom za bebe. Mesna organizacija je na porođajno odeljenje dopremila 25 paketa.

„Veoma se radujemo što će ovi paketi stići do porodica kojima je to zaista potrebno jer sadrže takve peškire, prekrivače i druge stvari koji mogu da se koriste već u prvim danima" rekla je Teodora Đukić, saradnica Crvenog krsta Senta.

Ono što čine volonteri, kao i opštinsko rukovodstvo i aktivisti svojim radom iz dana u dan predstavlja nenadoknadivu vrednost, naglasio je dr Slobodan Živković. Ginekolog-akušer je naglasio da svakoj majci donacija Crvenog krsta znači veliku pomoć.

„Svakoj mladoj mami ovakva simbolična pomoć znači mnogo jer pokazuje da ih društvo nije zaboravilo. Na žalost, sve je manje novorođenčadi, što predstavlja veliki demografski problem, zbog toga je ovo veoma lep gest."

Novorođenčad koja na svet dođe u nedelji koju obeležava Crveni krst, dobiće i poklon paket za negu bebe – istakli su nadležni.

paketi
Senta
paket
Crveni Krst

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.