Ugrás a tartalomra

Potvrda o vakcinaciji izdata u Srbiji mora se priznati u celoj Mađarskoj

2021.05.14
18:11
2021.05.14
18:33
Forrás
Pannon RTV
Na snimku emisije „Javni poslovi" možete pogledati razgovor sa Atilom Pinterom, ambasadorom R. Mađarske u Srbiji, na temu prelaska granice, priznavanja potvrde o vakcinaciji i mađarsko-srpskoj privrednoj saradnji.

Moraju se obavestiti nadležni nadzorni organi, ako osobe koje poseduju potvrdu o vakcinaciji koja je izdata u Srbiji, ne budu primljene u bilo koji od mađarskih ugostiteljskih objekata. Između ostalog, o tome je govorio Atila Pinter gostujući u našoj emisiji „Javni poslovi". Mađarski ambasador u Beogradu je naglasio da ni jedan ugostiteljski objekat ne može ni prema kome da napravi takav izuzetak u Mađarskoj.

"Odluka mađarske vlade se odnosi na sve. Moj predlog je da, ako bilo ko naiđe na takav problem, da podnese žalbu nadzornom organu koji postoji u svakom ugostiteljskom objektu." rekao je Atila Pinter, ambasador R. Mađarske u Srbiji.

potvrda
vakcinacija
Srbija
Mađarska
Atila Pinter

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.