Ugrás a tartalomra

U Subotici vakcinisanje „Fajzer“ i „Sinofarm“ cepivom i bez prijavljivanja

2021.05.17
16:06
Forrás
Panon RTV
U prizemlju Nove opštine imunizacija u Subotici se odvija bez prekida.

Tokom pre podneva drugu dozu ruske vakcine „Sputnjik V“ mogli su da prime građani koji su se već registrovali za primanje vakcine. Tokom ove sedmice, kako je planirano, građani Subotice mogu da prime vakcine američko-nemačkog proizvođača „Fajzer-Bajontek“ ili kineskog „Sinofarma“ u terminu od 8 do 20 časova, a bez prethodne registracije.

Margita Kečkeš ima 87 godina i u ponedeljak je primila drugu dozu vakcine „Sputnjik V“. Prijavila se za imunizaciju kako bi zaštitila zdravlje i mlađih članova porodice.

Davanje vakcine uopšte nije bolelo. Nije ni prva, samo sam prvog i drugog dana imala blagu nesvesticu, ništa drugo nisam osetila.“

Rozalija Čik takođe je primila drugu dozu ruske vakcine.

„U sopstvenom interesu, pre svega zbog sebe, zatim zbog porodice, prijatelja, dalje i zbog komšija i tako redom.“

Vakcina „Sputnjik V“ je u prostorije Nove opštine stigla nekoliko dana kasnije nego što su očekivali. Zbog toga oni koji su imali zakazani termin za prošli petak ili subotu, vakcinu mogu da prime ove sedmice – objasnio je dr Nikola Filipović, lekar opšte prakse.

Jutros je dato oko 450 drugih doza, revakcinacija je trajala do dva sata. Nakon 14 časova, bez prethodne registracije, dajemo prve doze vakcina od juče pristiglog „Sinofarma“ , a po svemu sudeći imamo još nekoliko doza i „Fajzera“.“

Do sada je imunizovano 24 odsto odraslog stanovništva Subotice sa obe doze neke od vakcina, a prijavljena je 31 hiljada građana.

Fajzer
Sinofarm
Subotica
vakcinacija

Najnovije

14:09, Frissítve: 16:09

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.