Ugrás a tartalomra

Kulturni život u Molu ponovo pod krovom

2021.05.18
12:50
2021.05.18
16:54
Forrás
Pannon RTV
Kulturno društvo „Čoboljo” u Molu ima novo sedište. Nadaju se da će kupljeni objekat prerasti u centar za jačanje zajednice u tom mestu - smatraju članovi društva.

Kulturno društvo „Čoboljo” uspelo je da kupi svoje sedište u Molu uz podršku Mađarskog nacionalnog saveta. Zahvaljujući Vladi Mađarske, ova investicija vredna 140 hiljada evra, ne pokriva samo kupovinu objekta, već i njegovu obnovu.

Florijan Rigo, predsednik SVM-a u Molu: „Kulturno društvo „Čoboljo” iz Mola deluje bez sedišta već skoro 10 godina. Probe se održavaju na različitim iznajmljenim mestima, pa je zbog toga bilo važno da dobiju svoje sedište, ali i zbog toga da imaju svoj dom i da ga deca osećaju kao svoju kuću, da se ne okupljaju samo na probama, već i da u slobodno vreme možemo da organizujemo razne manifestacije, i da na taj način jačamo zajednicu.”

Zahvaljujući ovom sedištu, Mol će možda ponovo imati bogat kulturni život kao nekada - smatra Marija Lajko, članica predsedništva tog društva. „Zaista želimo da onim ljudima, koji su u to vreme doprineli reputaciji Mola, vratimo ono što zaslužuju. Kulturni život ima snagu jačanja zajednice, ali samo onda ako postoji jedno sedište u kojem se može pojaviti više nas i gde možemo organizovati manifestacije koje su nam potrebne.”

Sedište društva se prostire na površini od 1300 kvadratnih metara, od čega je sam objekat 250 kvadratnih metara. Planirano je da u prizemlju budu sobe za probe i prostor za razne aktivnosti, dok će u potkrovlju biti sobe pogodne za smeštaj.

Mol
kulturno društvo
Mađarski naconalni savet
Florijan Rigo
Marija Lajko

Najnovije

15:27, Frissítve: 16:10

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.