Ugrás a tartalomra

Kanjiža: 6,5 miliona za udruženja građana

2021.05.19
16:09
2021.05.19
17:23
Forrás
Pannon RTV
Opština Kanjiža pomoći će konkurse za nabavku opreme za trideset građanskih udruženja.

Udruženja građana u Kanjiži mogu da računaju na podršku lokalne samouprave. Robert Fejstamer, predsednik opštine upravo je potpisao ugovor o tome da će ove godine u prvom navratu 30 lokalnih udruženja građana biti podržano sa 6,5 miliona dinara. Novac je usmeren na nabavku opreme. U lokalnoj samoupravi planirano je objavljivanje još jednog konkursa, kojim će biti podržane manifestacije u organizaciji udruženja građana.

„U drugoj polovini godine želeli bi da raspišemo konkurs, ukoliko situacija to dozvoli, putem kojeg ćemo moći da podržimo ona udruženja građana koja bi želela da održe svoje godišnje manifestacije. Prošla, 2020. godina bila je godina u kojoj nismo mogli da podržimo ove programe, jer nisu ni mogli biti organizovani. Verujem da će 2021. godina u leto i u vreme sezone manifestacija biti onakva kako smo navikli u opštini prethodnih godina, dakle bogata programima" - rekao je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža. 

Kanjiža
udruženja građana
podrška
Robert Fejstamer
oprema
konkurs
Manifestacija

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.