Ugrás a tartalomra

U Subotici će se i ove godine održati Vojvođanski galop

2021.05.22
16:15
2021.05.22
16:22
Forrás
Pannon RTV
U subotu, 19. juna, jahači i mali husari na ponijima, bi trebalo da se takmiče na lokalnom hipodromu.

Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, želja je da se ova manifestacija održi pred publikom uz niz popratnih događaja. Vojvođanski galop je kvalifikaciona trka za Nacionalni galop u Budimpešti. U odnosu na prethodne godine, biće i određene novine.

Tivadar Bunford, direktor, Vojvođanska fondacija za razvoj "Mreža": „Novost je da će se umesto 18 malih husara na ponijima, u Budimpešti takmičiti njih 25. Na taj način podržavaju težnju koju imamo i mi ovde u Vojvodini, da se što više radi na popularizaciji konjičkog sporta, kako bi što više mladih i dece moglo početi jahati. Tako će, zahvaljujući ovom proširenom kapacitetu jahača, iz Vojvodine, dva mala husara proći dalje na takmičenju. Nadam se da će ih to takođe motivisati da se prijave u što većem broju."

Vojvođanski galop
Subotica
hipodrom
Nacionalni galop
Budimpešta
Tivadar Bunford
direktor
Vojvođanska fondacija za razvoj "Mreža"

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.