Ugrás a tartalomra

Vakcinacija u Kanjiži se odvija bez prekida

2021.05.24
14:11
2021.05.24
16:15
Forrás
Pannon RTV
U Opštini Kanjiža je do sada prvu dozu vakcine primilo blizu 6 hiljada građana, dok je drugu dozu vakcine dobilo 5 hiljada stanovnika.

Trenutno nedostatak ruske vakcine Sputnjik-V uzrokuje jedan manji zastoj, ali će u roku od nekoliko dana i ova vakcina biti dostupna - saopštili su nadležni.

Katalin Arok je u ponedeljak pre podne, na punktu za vakcinaciju u Kanjiži primila drugu dozu vakcine AstraZeneka: „Odlučila sam se da primim vakcinu kako bih zaštitila svoju porodicu i svoju okolinu. Krećemo se u velikom društvu i u odnosu na moje godine rešavam mnogo stvari, zato ne želim nikoga da zarazim. Jer je to ipak značajno."

Oto Čeledeš iz Malih Pijaca, i njegova porodica, došli su na vakcinaciju bez predhodne registracije. Primili su prvu dozu vakcine: „Primili smo vakcinu Fajzer. Prve svega zbog toga da zaštitimo svoju okolinu, da možemo da putujemo, da možemo otići bilo gde. Moj sin je u invalidskim kolicima, gde god da ide na terapiju, možemo ući sa njim samo ako imamo potvrdu o vakcinaciji, a ovako ću je i ja imati i neće biti prepušten sam sebi."

U Opštini Kanjiža je blizu 6 hiljada građana primilo prvu dozu vakcine, dok je 5 hiljada njih već dobilo i drugu dozu vakcine. Karolina Đolai, direktorica Doma zdravlja Kanjiža kaže da trenutno nedostatak ruske vakcine Sputnjik-V uzrokuje manji zastoj, ali i taj problem će biti rešen za nekoliko dana: „Molimo sve građane, koji su kao prvu vakcinu primili rusku vakcinu, da budu strpljivi, jer vakcinacija drugom dozom kasni u čitavoj zemlji. Kod nas ima oko sto građana koji čekaju drugu dozu, i ona će stići za nekoliko dana, a ovo malo kašnjenje neće imati štetne posledice."

Direktorica je takođe dodala da će prema planu vakcinacija bez predhodne registracije biti moguća u Horgošu, u drugoj polovini ove nedelje.

Kanjiža
Karolina Đolai

Najnovije

13:28, Frissítve: 13:34

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.