Ugrás a tartalomra

U Budisavi vlada veliko interesovanje za vakcinaciju

2021.05.28
14:15
2021.05.28
17:42
Forrás
Pannon RTV
U Budisavi je organizovana vakcinacija bez prethodne registracije. Stanovništvo se moglo vakcinisati protiv korona virusa u lokalnom domu penzionera. Za imunizaciju je vladalo veliko interesovanje, meštani su neprestano pristizali.

U Budisavi se većina ljudi odlučila za vakcinaciju kako bi sačuvala svoje zdravlje, da bi mogla putovati i otići u inostranstvo u posetu članovima porodice.

Nandor Cimbal: „Primiću vakcinu kako bih se zaštitio od korona virusa. Nisam mogao više da čekam jer sam već odlučio da primim vakcinu."

Jožef  Sekereš: "Moja deca nisu u Srbiji, mi želimo ići kod njih, ne znam kakva je tamo situacija, kad primimo vakcinu, mirnije ćemo se moći ukrcati u avion, a i lakše će nas pustiti."

Lokalna samouprava je kampanju vakcinacije organizovala u saradnji sa Domom zdravlja Novi Sad. U naselju je bilo dostupno 150 doza kineske vakcine „Sinofarm".

Nemanja Janković, predsednik saveta Mesne zajednice Budisava: „Od 14 do 16 časova mlađa populacija obično radi, pa smo zato planirali da starije meštane vakcinišemo u prva dva sata. Nakon 16 časova, naravno, očekujemo i mlađe meštane. Mogu da kažem da je na prvoj ovakvoj vakcinaciji bilo poprilično mladih ljudi."

Pre dva meseca vakcinu je primilo oko 300 meštana.

Đula Kiš, odbornik u Skupštini grada Novog Sada (SVM): "Verujem da je otprilike 65-70 posto stanovništva Budisave već primilo vakcinu i oni dolaze svesno, osećaju odgovornost da moramo ostati zdravi tokom ovog teškog razdoblja."

Stanovnici Budisave su bili srećni što su imali priliku da se vakcinišu u svom mestu.

Budisava
vakcinacija

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.