Ugrás a tartalomra

Privatizacija senćanskih državnih apoteka

2021.05.31
14:41
2021.05.31
18:56
Forrás
Pannon RTV
Uskoro će prostorije apoteke u Senti, Tornjošu i Gornjem Bregu biti date u zakup kako bi apoteke nastavile da rade u privatnim rukama.

Na vanrednoj sednici skupštine opštine Senta doneta je odluka o tome da se sa 31. majom okonča rad državne apoteke u Senti. Skupština opštine je još prošle godine donela odluku da se pokrene njen stečaj i davanje u zakup zbog nelikvidnosti. Na sednici je rečeno da se odbornici nadaju da će se nakon davanja u zakup apoteke u Senti, Tornjošu i Gornjem Bregu rešiti ovaj problem.

Član opštinskog veća zadužen za privredu i turizam Sebastian Stantić je izjavio da su bili rukovođeni sa tri cilja: "Prvi cilj je bio da se obezbedi snabdevanje lekovima u delovima opštine u kojima to inače nije slučaj putem privatnih apoteka. Nadalje, da se prava zaposlenih u apotekama što manje krše, kao i da oni dobiju sigurna radna mesta kasnije kod novog zakupca, te da se budžetu i zbog nelikvidnosti ne nanose dalje štete. Nakon današnjeg usvajanja odluke skupštine opštine možemo da pokrenemo konkurs na koji će moći da se jave apoteke koje žele da rade u apotekama u Senti, Gornjem Bregu i Tornjošu, koje će biti izdate u zakup u okviru ovog procesa" - rekao je Sebastian Stantić.

Senta
apoteka
privatizacija
Sebastian Stantić
Tornjoš
Gornji Breg

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.