Ugrás a tartalomra

U Srbiji 145 novozaraženih i devet preminulih od virusa korona

2021.06.05
16:52
2021.06.06
16:41
Forrás
covid19.rs, Magyar Szó
U Srbiji se i dalje nastavlja trend opadanja registrovanih novozaraženih od virusa korona u jednom danu.

U protekla 24 časa registrovano je 145 novih slučajeva od 8.914 testiranih. Još devet pacijenata je preminulo od komplikacija bolesti, tako se od početka epidemije u Srbiji, prema službenoj evidenciji, broj preminulih povećao na 6.909 lica. U bolnici se na lečenju nalazi 546 pacijenata zaraženih korona virusom, od kojih je 29 na respiratoru

Trenutno je gotovo nezamislivo da se epidemija može ponoviti u onoj jačini kakva je bila u decembru, martu i aprilu, ali ne može se reći da na jesen neće biti virusa - to je dr Predrag Kon, epidemiolog rekao za Pink TV. Trebalo bi da prođe nekoliko nedelja kako bismo virus sveli na nivo na kojem više ne može predstavljati ozbiljniju pretnju, pa se sve može vratiti u normalu. Ako to učinimo, više neće biti zabrana u klasičnom smislu, već ćemo sve prepustiti organizatorima događaja. Vakcinacija je jedini izlaz.", objasnio je Kon.

Srbija
koronavirus

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.