Ugrás a tartalomra

Vojvođanski galop će se održati sledeće subote

2021.06.11
17:02
Forrás
Pannon RTV
Po deveti put Vojvođanski galop biće organizovan kao kvalifikaciona trka za Nacionalni galop. Takmičenje će se održati na stazi Konjičkog kluba „Bačka" u Subotici 19. juna. Svečana povorka započeće u podne.

Nakon svečanog otvaranja takmičari će položiti zakletvu, a kvalifikacione trke će započeti u 13 časova. Petnaest odraslih jahača i šest malih husara se prijavilo na ovogodišnje takmičenje. Nakon trka posetioci mogu učestvovati u izložbama konja i drugim živopisnim programima. Manifestacija se završava predstavom umetnika pozorišta „Opereta" iz Budimpešte.

Tivadar Bunford, direktor, Vojvođanska fondacija za razvoj „Mreža": "Kada smo pre gotovo 10 godina započeli organizaciju vojvođanskog galopa, cilj nam je bio da promovišemo konje i konjičke sportove u Vojvodini kako bismo što više mladih pridobili za ovaj sport."

Vojvođanski galop je prerastao u najveći mađarski događaj u Vojvodini u poslednjih devet godina. Prošle godine je održan bez publike zbog epidemije, ali ove godine organizatori ponovno očekuju publiku od oko 10.000 ljudi.

Karolj Pal, predsednik Upravnog odbora, Vojvođanska fondacija za razvoj „Mreža”: "Uvereni smo da će ovaj događaj koji će se održati sledeće subote biti spektakularan, posećen i da će publika koja prati i voli konjički sport zaista zavoleti ovu stazu, osećati se kao kod kuće i organizovati vrlo lepu proslavu desetogodišnjice na ovoj stazi sledeće godine."

Četiri najbolja odrasla jahača kvalifikacione utrke, dva mala husara i jedan jahač koji govori srpski jezik, plasiraće se na Nacionalni galop u Budimpešti u oktobru.

Vojvođanski galop
Tivadar Bunford
Karolj Pal
Subotica

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.