Ugrás a tartalomra

Virus korona Srbija: pozitivne tendencije u državi, subotička bolnica se vraća u uobičajeni režim

2021.06.12
17:27
2021.06.13
17:33
Forrás
Pannon RTV
Broj registrovanih novozaraženih u jednom danu i dalje pokazuje tendencije smirivanja, od 7.867 testiranih, njih 119 je bilo pozitivno.

Preminulo je sedmoro pacijenata, te je od pojave virusa u Srbiji do sada preminulo ukupno 6.958 osoba. Na bolničkom lečenju je 488 obolelih, od kojih je 22 na respiratoru.

Epidemiološka situacija u Subotici se stabilizuje – Opšta bolnica u Subotici vraća se na uobičajeni način rada. Dr Gordana Krtinić, epidemiolog ustanove za TV Suboticu je izjavila da je trenutno na bolničkom lečenju šestoro obolelih od virusa korona, a jedna osoba je na respiratoru. Situacija je stabilna, te će u bolnici zatvoriti odeljenje Kovid 1,  i Kovid intenzivno odljenje, te će se hitan prijem vratiti na svoje staro mesto – objasnila je. Sve više specijalista vraćaju u nezarazne zone, i ponovo počinju da se rade specijalistički pregledi – rekla je dr Gordana Krtinić. Ipak, upozorila je, epidemija još nije gotova, u interesu sprečavanja širenja zaraze potrebno je vakcinisati se.

Uspeli smo da postignemo cilj da do 10. juna u Beogradu 650 hiljada građana primi i drugu dozu vakcine protiv virusa korona, što je gotovo 47 odsto – izjavio je Goran Vesić. Zamenik gradonačelnika Beograda je dodao da je od početka imunizacije u Beogradu utrošeno preko milion i 374 hiljade doza vakcina. Žene prednjače u pogledu imunizacije, dok je prosečna starost vakcinisanih 56,2 godine – rekao je Vesić.

Najnovije

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.