Ugrás a tartalomra

Migranti i dalje upadaju u prazne kuće

2021.06.21
14:47
Forrás
Pannon RTV
I dalje ima migranata na rumunsko-srpsko-mađarskoj granici sa vojvođanske strane.

Meštani Raba i Majdana kažu da se u odnosu na zimske mesece značajno manje susreću sa ilegalnim migrantima, ali uprkos tome oni i dalje ulaze u prazne nenastanjene kuće.

Imre Molnar kaže da se bilo situacija kada je u ovom mestu sa 56 žitelja boravilo po 400 ilegalnih migranata, kaže da su mu ušli i u tastovu kuću i sve uništili, čak i krov, a nameštaj su sav položili.

Drugi meštanin kaže da ima manje migranata sada nego što ih je bilo zimus, što ima da se zahvali intervenciji policije, kao i da je podrška policije i dalje aktivna te da zahvaljujući njima sada haos nije toliki kao što je bio, kretanje migranata drže pod kontrolom.

Ilegalni migranti bez izuzetka žele da idu ka Austriji i Nemačkoj, ali zbog neprohodnosti srpsko-mađarske granice provode mesece čekajući u vojvođanskim selima.

Jedan migrant kaže da mu je porodica u Beču i da želi da ode tamo, ovde je oko mesec dana i do sada je pokušao da deset puta pređe u Rumuniju, pa za Mađarsku, ali su ga svaki put uhvatili. Drugi kaže da su stigli pre šest meseci te da nekada imaju malo problema sa policijom, porodica im je u Nemačkoj gde i oni idu jer je kod njih rat.

Meštani kažu da je većina migranta došla iz Sirije, Libije, Alžira i Maroka.

migranati
Majdan

Najnovije

14:52, Frissítve: 14:59

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.