Ugrás a tartalomra

Zmajeve dečje igre u Novom Sadu

2021.06.21
18:51
Forrás
Pannon RTV
Programi se održavaju na više lokacija tokom cele nedelje.

Zmajeve dečje igre se po 64. put organizuju u Novom Sadu, ovaj put na više lokacija i okolnim naseljima. Deca i mladi će predstaviti svoje književne, muzičke i likovne talente. Tokom prva dva dana se radionice i izložbe drže i u osnovnim školama. Tako je i u osnovnoj školi "Šandor Petefi" gde učenici nižih razreda prave drveće od papira, a krošnje ukrašavaju stihovima. Pre ove aktivnosti učenici su se upoznavali malo i sa radom Jovana Jovanovića Zmaja.

Nastavnik Tibor Salma kaže da je to zanimljivo, deca nauče par stvari i Zmaj im neće biti nepoznat:

"Smatram da je kreativnost kojom to čine, kada se upari sa Zmajevim stihovima, lakše se pamti i sećaće ga se".

Ovogodišnja misao vodilja Zmajevih igara je: Reči su drveta, od njih šuma biva.

Organizator radionica Ivica Petrić kaže da su u skladu sa time izmislili radionicu koja spaja i reciklažu te se razvija dečja svesnost:

"Sva deca prave jedno drvo, na koje ispisuju recitacije čika Zmaja. Kada sve složimo, dobijemo jednu šumu, šumu reči, šumu recitacija i šumu u svakom smislu".

U parkovima, trgovima i gradskim institucijama se dešavanja mogu slobodno pratiti, a program se nalazi i na sajtu festivala.

Novi Sad
Zmaj Játékok

Najnovije

07:52

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.
13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.